-
Penge i Danmark
-

Uddannelse og økonomi

By
Sofie Kammer

Unges evne til at komme igennem en uddannelse hænger i dag desværre også sammen med, hvor godt de har styr på deres privatøkonomi.

Der er en stor andel af unge, der i dag ikke får taget en uddannelse. Faktisk står det så slemt til, at hver syvende ung er gået i stå og risikerer slet ikke at få taget en uddannelse.


Af de unge der har problemer med at få taget en uddannelse, svarer hele 20% at det skyldes økonomiske problemer. Økonomiske problemer bør aldrig være årsag til, at unge ikke får taget en uddannelse.


For at de unge skal kunne have bedre styr på deres økonomi, kræver det, at de får mere undervisning om privatøkonomi inden de skal stå på egne ben. For mange unge vurderer, at mere læring om privatøkonomi ville have gjort deres studieliv lettere. Det er overraskende at man i sin ungdom, ikke får mere undervisning i emnet, sådan som det ser ud nu.
For unge, der skal ud og stå på egne ben, kan det påvirke mange områder, for eksempel deres mulighed for at tage en uddannelse, og i sidste ende også deres psyke. 

Faktisk viser en ny undersøgelse, at skoleelever bliver mere bevidste om deres økonomiske valg i hverdagen efter blot 8 timers undervisning i emnet. Organisationen Danske Skoleelever vil nu have alle landets skoler til at sætte hverdagsøkonomi på skoleskemaet. Vi håber det lykkes - indtil da, er det en rigtig god idé at gøre en indsats for at lære de unge om økonomi i hjemmet.

Del via: