-
Snak om penge
-

Tips til online shopping

By
Sofie Kammer

Danskerne handler mere og mere online.

Ifølge Danmarks Statistik var det i 2019 kun hver fjerde dansker, der udelukkende handlede i fysiske butikker. Coronakrisen har desuden betydet en yderligere eksplosiv stigning i danskere, der shopper online.

Det er en stigende trend, og derfor er det vigtigt, at vi lærer unge at blive kloge online shoppere. Her er et par tips at give videre til de unge:

  • Overforbrug: Vi skal lære unge ikke at overforbruge, og lære dem at stille et simpelt spørgsmål når de shopper: ‘har jeg brug for dette?’
  • Tjek ordre: Tjek om barnet har givet de korrekte oplysninger, om de har taget det rette antal i deres ordre og at de ikke blive scammet. 
  • Ekstra gebyrer: Mind dem om, at det ikke er gratis at handle online, der er som regel ekstra gebyrer ved køb online, for eksempel fragtomkostninger eller betalingsgebyrer.

En fælde som er nem at falde i, især som ung, når pengene ikke rækker lige så langt, er de såkaldte "køb nu - betal senere" løsninger. De virker sikre og nemme, men glemmer man en betaling, kan det hurtigt blive dyrt. Så gør de unge opmærksom på disse fælder.

Det kan være et rigtig godt værktøj at handle online, når barnet skal lære om økonomi, så længe de bliver hjulpet på vejen.

Del via: