-
Snak om penge
-

Lær om penge – jo før jo bedre

By
Sofie Kammer

Nye tal viser at vi ikke er særlig gode til at snakke med vores børn om penge.

En undersøgelse fra 2018 viser, at kun 4% af forældre startede med at tale om pengerelaterede emner med deres børn, da børnene var under 5 år gamle. 
30% startede først disse pengesnakke, da barnet var 15 år eller ældre, og 14% har aldrig snakket om det.

Faktisk er det kun 1/3 af forældre, der snakker med deres børn om penge. Størstedelen af de forældre, som ikke snakker med deres børn om penge, mener at børnene er for små, men det viser sig:

  • At vi allerede i 3-4 års alderen er i stand til at forstå simple koncepter om penge.
  • At vi i 7-års alderen allerede vil have udviklet økonomiske vaner.


Så børnene skal lære om økonomi, og jo før de lærer det jo bedre. Børnene lærer af deres forældre, enten ved direkte læring eller ved at være i samme miljø som dem. Så forældrene er de allerstørste rollemodeller, og hvad forældrene gør, vil forme børnene og have stor betydning for resten af deres liv.

Derfor er det en god idé at finde ud af hvordan man ønsker at lære sine børn om penge. Man kan også finde værktøjer og hjælpemidler online, der kan gøre det nemmere.

MyMonii appen kan downloades i App store og Play store og den er skræddersyet til familier med børn mellem 7 og 18 år der ønsker at have overblik lommepengene. Det er også muligt at bestille et Visa prepaid kort gennem appen i Danmark og i Tyskland.

Del via: