-
Penge i Danmark
-

Digitaliseret Danmark

By
Sofie Kammer

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden.

Her er brugen af digitale betalingsløsninger, særligt blandt unge, steget stødt de sidste par år, blandt andet på grund af Coronakrisen, som har gjort de digitale betalingsløsninger endnu mere attraktive.


Inden Coronakrisen havde næsten halvdelen af danskerne mindre end 100 kroner på sig i kontanter, og kun 23% brugte kontanter som betaling i fysiske butikker.


I en rapport fra Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk fra 2020, svarer unge mellem 18-19 år, at de bruger færre og færre kontanter, og de har som regel meget få eller slet ingen kontanter på sig. Allerede før Coronakrisen var det kun 4% af unge, der brugte kontanter som betalingsform. Disse tal er yderligere reduceret i løbet af seneste år.

Når de digitale løsninger bliver mere populære, og kontanterne forsvinder ud af samfundet, er det derfor rigtig fornuftigt, at unge i en tidlig alder lærer hvordan man fornuftigt gør brug af de digitale betalingsløsninger.

Der er flere måder at lære unge om digitale penge, og apps som for eksempel MyMonii, kan netop være behjælpelig til netop dette. MyMonii appen er designet til at lære unge, hvad der sker når de tjener, sparer, bruger og investerer penge. Tjek MyMonii ud her.

Del via: